Поздравителен адрес по случай 1 ноември – Деня на народните будители

Nov 1, 2017

Уважаеми дейци на науката и културата, книжовници и просветители,
Уважаеми преподаватели, колеги и студенти,

От името на ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика и лично от мое име Ви поздравявам по повод 1 ноември – Деня на народните будители!
На тази дата изразяваме почитта си към създателите и пазителите на българската духовна култура и традиции, пред тези, които ревностно съхраняват българското самосъзнание. С тяхна помощ нашият народ е запазил вярата си в непреходните ценности, в морала и добродетелите, утвърдили ни като нация през вековете.
Убеден съм, че 1 ноември е празник на нашата историческа памет, на народното самочувствие, един истински празник на българския дух.
Изразявам дълбокото си уважение към днешните хиляди просветни и културни дейци, преподаватели и учители, радеещи за българското слово и дух. Сигурен съм, че и занапред ще продължавате с чувство на отговорност да изпълнявате мисията си, ще бъдете достойни и горди наследници на завещаното от нашите предци, ще възпитавате младите в любов към знанието.
Пожелавам Ви здраве и много нови успехи по пътя на просветата. Бъдете все така верни на ценностите и идеалите на народните будители, нека начинанията Ви служат за пример, както на сегашното, така и на бъдещите поколения.

Честит празник!

1 ноември 2017 г.                Ректор на ВУСИ:
Пловдив                             проф. д. п. н. Георги Манолов