Библиотеката на КИА с достъп до икономическите пазари на над 80 държави

Apr 13, 2011

Библиотеката на Колежа по икономика и администрация – Пловдив, предлага на вниманието на своите студенти от 02 май 2011 г. до 01 юни 2011 г. пробен достъп до EMIS (Emerging Markets Information Service) на ISI Emerging Markets на сайта http://site.securities.com/  (след като влезете, кликнете на България от дясната страна на екрана).

EMIS предоставя данни за повече от 80 страни с развиващи се пазари в Азия, Латинска Америка, Средния Изток и Африка и за всяка държава обединява информация от местни и международни източници, като предлага:

– Новини – последни новини с възможност за категоризиране по източник и вид

– Компании – профили и финансови резултати, анализи и проучвания

– Индустрии – анализи, проучвания, статистика, топ компании в индустрията

 Макроикономика – основни макроикономически показатели

– Финансови пазари – информацията се обновява веднъж дневно

– Анализи и изследвания – анализи и проучвания, законодателна база

– Търгове за обществени поръчки – приложение към Официален вестник на ЕС IntelliNews – собствен отдел на ISI от анализатори, които изготвят независими икономически анализи и отчети за страната – дневни и месечни, и анализи и отчети на промишлени сектори

– Архив – достъп до пълния архив на всички публикации

– My ISI – лични настройки

– Грижа за клиента – постоянна връзка и обучение

Интернет Секюритис Инк. – ISI Emerging Markets предоставя елетронна, трудно достъпна икономическа и бизнес информация за развиващи се пазари.

Клиенти на ISI Emerging Markets са водещи компании, държавни и образователни институции от цял свят, сред които – US Department of State, US International Trade Commission, Световна Банка, Европейска банка за развитие, Европейската комисия, Standard and Poor’s, KPMG, Ernst and Young, Deloitte, Българска агенция за инвестиции и др.

Предоставената информация е на български език.

Базите данни  на EMIS са пълнотекстови и могат да се използват от компютърната мрежа на Колежа по икономика и администрация. Достъпът до тях е ограничен по IP адрес.

Други бази данни в списъка на библиотеката на КИА