Излезе брой трети за 2012 г. на “Колежански вестник”

Nov 27, 2012

Излезе брой трети за 2012 г. на „Колежански вестник” – издание на Колежа по икономика и администрация – Пловдив (КИА).

В новия брой може да прочетете интересни неща от живота на висшето училище, например, че КИА спечели проект за безвъзмездно финансиране на е-обучение или за това, че Ректорът на КИА – проф. д.с.н. Димитър Димитров бе избран за член-кореспондент на БАН.

Един от важните акценти в брой 3 на вестника са резултатите от рейтинговата система на българските вузове в направление „Икономика”. Според тях КИАсе нарежда в Топ 3 на колежите по реализация на младите висшисти на пазара на труда.

Подобаващо място е отделено и на официалното откриване на новата учебна 2012/2013 година и навлизането на Колежа в юбилейната 10-годишнина от основаването си.

Ще научите още, че за пореден път в КИА стартира общинският конкурс „Млад предприемач на град Пловдив”, а също така, че бяха излъчени победителите в първия етап на колежанския конкурс „Най-добър млад предприемач на КИА”.

Ще прочетете още, че квалификационният курс „Съдебни експерти” предизвика голям интерес; ще научите, че двама преподаватели на Колежа повишиха академичните си длъжности; ще разберете, че студентският съвет е с ново ръководство; а така също, че студентите на КИА взеха дейно участие както в кандидатстудентската кампания 2012/13, така и в организирането на Хелоуин парти за празника под надслов „Нека се забавляваме, както се прави на юбилей – 10 години КИА”.

Последният брой може да прочетете тук.