Висшето училище по сигурност и икономика откри новата академична година

Oct 7, 2019

Висшето училище по сигурност и икономика откри учебната 2019/2020 годинаС тържествена церемония Висшето училище по сигурност и икономика откри учебната 2019/2020 година. Ректорът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов приветства академичната общност и подчерта, че вузът е сред най-престижните в страната и подготвя висококвалифицирани експерти в три професионални направления – „Национална сигурност“, „Икономика“ и „Администрация и управление“. „ВУСИ е сред малкото университети в България, които имат единствено отлични оценки и максимални срокове на валидност на акредитациите. Те ни наредиха в Топ 6 в страната и още веднъж потвърждават, че усилията на ръководството за осигуряване на качествено образование, свързано с натрупване на необходимите теоретични знания и практически умения у нашите студенти, са високоценени не само от работодателите и фирмите, но и от институциите в страната. Вузът е единственият в град Пловдив, който легитимно предлага перспективни и иновативни специалности в сферата на националната сигурност, сред които и хитовата към момента „Киберсигурност“, заяви проф. Манолов. Той допълни, че високото качество на обучението е гарантирано от изключителния академичен състав от ерудирани преподаватели, а материалната база е сред най-добрите в страната. „Имаме великолепна комуникация с редица фирми, асоциации и организации, които желаят да разширяваме съвместните инициативи, които да дадат допълнителен стимул и увереност на младите хора в бъдещата им професионална реализация. Практическото обучение е на много високо ниво, а стажовете са част от актуализираните учебни програми на вуза. Дипломираните ни студенти се реализират без проблем на трудовия пазар, като получават доходи, по-високи от средните за региона”, подчерта в словото си ректорът на ВУСИ.
Приветствие към препълнената аудитория отправи и зам.-ректорът на ВУСИ доц. д-р Валентина Алексиева. „Започвате нов етап в живота си, прекрачвайки храма на академизма, науката и духовността, който ще ви отведе в един необятен свят. Гребете с пълни шепи от знанието и покорявайте нови хоризонти“, призова доц. Алексиева.
„Днешният ден е изключително специален за нас, защото прекрачваме прага на вуз, който се утвърди сред лидерите в България. Този факт сам по себе си ни задължава да бъдем на нивото на образователната институция, да бъдем прилежни в обучителния процес и да постигаме резултати, с които да се гордеем“, заяви Ерва Кючук от името на първокурсниците. Тя допълни, че всички студенти ще разчитат на академичния състав за получаване на качествени знания и отлична практическа подготовка, които да бъдат фундаментът, върху който ще градят бъдещата си професионална кариера.
Музикален поздрав към академичната общност и гостите отправи детската вокална формация „Омайниче“. След края на тържествената церемония всички си пожелаха и през учебната 2019/2020 година Висшето училище по сигурност и икономика да затвърди лидерската си позиция на престижен образователен и научен център, предоставящ високо ниво на учебния процес в съвременна технологична база.Висшето училище по сигурност и икономика откри учебната 2019/2020 годинаВисшето училище по сигурност и икономика откри учебната 2019/2020 годинаВисшето училище по сигурност и икономика откри учебната 2019/2020 година