„Военнополитическа история на България“ е новата книга на доц. д-р Петър Ненков

Jun 6, 2019

Издателски комплекс ВУСИПреподавателят в професионално направление „Национална сигурност“ на Висшето училище по сигурност и икономика доц. д-р Петър Ненков издаде поредната си книга. Тя е озаглавена „Военнополитическа история на България“, като е подготвена за печат и издадена от „Издателски комплекс ВУСИ“.
Доц. д-р Петър Ненков е автор на 16 книги с военноисторическа тематика, публицистика и проза. Членува в различни съсловни организации. От 2015 г. е преподавател във Висшето училище по сигурност и икономика, където е удостоен с академичната длъжност „доцент“.
Новата книга на доц. Петър Ненков съдържа тринадесет глави, в които са разгледани периодите от възникването на Българската държава до Втората световна война. Специално внимание е отделено на организационното изграждане и развитие на българската армия и военната ни индустрия през годините. „Военнополитическата история на България ще ви накара да се замислите върху някои нравствени категории, като родолюбие, дълг, отговорност и национален идеал, които забравихме през последните години на омраза и разединение. В забързания делник тя ще влее в сърцата ви повече достойнство и самочувствие и ще ви накара да се почувствате горди от това, че сте българи“, пише авторът.
„Военнополитическа история на България“ на доц. д-р Петър Ненков вече е достъпна в книжарницата и библиотеката на Висшето училище по сигурност и икономика.