ВУСИ дари 10 000 лв. срещу COVID-19

Apr 3, 2020

Средствата са преведени по сметка на Министерство на здравеопазването

Президентът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. Георги Манолов дари 10 000 лв. в борбата срещу разпространението на коронавируса. „ВУСИ се включи в борбата срещу COVID-19, защото днес България е изправена пред изключително тежък проблем, който взима все повече жертви. Коронавируса поставя на изпитание всички българи и изисква безусловно национално обединение, за да преминем по-бързо през това изпитание“, заяви проф. Манолов.
Президентът на ВУСИ уточни, че сумата е преведена по специално разкритата дарителска сметка на Министерството на здравеопазването. „Дълбоко съм убеден, че българските медици се нуждаят от подкрепа, защото те са изправени на първа линия срещу коварния вирус. Надявам се нашият принос да спомогне за покупката на аспиратори, консумативи, лични защитни предпазни средства, тестове, както и за покриване на медицинските нужди, възникнали заради пандемията“, подчерта проф. Манолов.Президентът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. Георги Манолов дари 10 000 лв. от името на училището в борбата срещу разпространението на коронавируса. „ВУСИ се включи в борбата срещу COVID-19, защото днес България е изправена пред изключително тежък проблем, който взима все повече жертви. Коронавируса поставя на изпитание всички българи и изисква безусловно национално обединение, за да преминем по-бързо през това изпитание“, заяви проф. Манолов.
Президентът на ВУСИ уточни, че сумата е преведена по специално разкритата дарителска сметка на Министерството на здравеопазването. „Дълбоко съм убеден, че българските медици се нуждаят от подкрепа, защото те са изправени на първа линия срещу коварния вирус. Надявам се нашият принос да спомогне за покупката на аспиратори, консумативи, лични защитни предпазни средства, тестове, както и за покриване на медицинските нужди, възникнали заради пандемията“, подчерта проф. Манолов.
Ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика призовава за стриктното спазване на всички противоепидемични мерки на Министерство на здравеопазването и Националния оперативен щаб.