ВУСИ отново ще бъде домакин на NASA International Space Apps Challenge

Apr 7, 2017

Висшето училище по сигурност и икономика ще бъде домакин на NASA International Space Apps Challenge 2017 г. Грандиозното събитие е най-големия хакатон в света за разработване на иновативни технологични решения с отворен код. NASA Space Apps Challenge дава възможност и насърчава иновативно мислещите, талантливите и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобалните проблеми.
Перфектната материална база, отличната организация и идеалните комуникативни условия, способстващи подготовката и провеждането на надпреварата, отново превърнаха ВУСИ в желан партньор за състезанието в Пловдив. България ще участва за пета поредна година в NASA Space Apps Challenge, в което са включени над 130 града от всички континенти по целия свят.
В организационния екип на събитието участват представители на академичната общност, водещи университети, иновативни компании, неправителствени организации и студенти доброволци.
Състезанието ще се проведе в рамките на 48 часа на 29 и 30 април 2017 година. Регистрация ще се прави преди надпреварата от официалния сайт на адрес https://2017.spaceappschallenge.org, като могат да участват екипи от всички възрасти. NASA Space Apps Challenge е насочено към талантливи програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери и всички, които имат желание да дадат своя принос за подобряване на живота на Земята и усвояването на Космоса. Отборите могат да се формират от един или повече участници.  Поощрява се международното сътрудничество и разработката на проекти от екипи от различни държави. В края на надпреварата всички идеи или предложени решения ще се представят и защитават пред авторитетно жури.
Ако желаете да бъдете част от престижния конкурс, следете сайта на Висшето училище по сигурност и икономика www.vusi.bg, където ще се публикува допълнителна информация за NASA International Space Apps Challenge 2017.