ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседание

Dec 3, 2019

Церемонията е по повод 8 декември – денят на българските студенти

ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседаниеВисшето училище по сигурност и икономика награди студентите с отличен успех за 8 декември. На тържествено академично заседание по повод на студентския празник на най-добре представителите се през учебната година възпитаници на вуза бяха връчени грамоти, подаръци и стипендии.
Ректорът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов приветства младите хора: „Поздравявам ви по повод 8 декември – денят на българските студенти. Това е празник на академичното вдъхновение, на младостта и дързостта, но също така и на мъдростта и зрелостта. Празник, който препотвърждава непреходността на университетската идея във времето; стимулира стремежа към познание и духовно общуване; окрилява мечтите към широки хоризонти.“ Проф. Манолов подчерта пред препълнената аудитория, че обучението се извършва по актуализирани учебни програми, които са изцяло съобразени с нормативите на Министерството на образованието и науката, както и с изискванията на работодателите. „Лекционните курсове са детайлно обсъдени с експерти по сигурността и представители на бизнеса, които потвърждават търсенето на специалисти именно с такива профили. Учебните планове са разработени в съответствие с изискванията на международните стандарти и осигуряват високо ниво на практически умения. Убеден съм, че търсенето на дипломирани експерти от страна на частните компании и държавните институции ще бъде много голямо, защото знанията, които вие придобиват в процеса на обучение, са високо ценени и са ключови за бъдещата ви кариера“, подчерта ректорът на ВУСИ.
По време на тържественото заседание бяха отличени проф. д-р Илин Савов и проф. д-р Милена Тепавичарова. С решение на академичното ръководство те получиха грамоти и почетния знак на вуза за принос в развитието на Висшето училище по сигурност и икономика.
Председателят на Студентския съвет на вуза Стефка Бангова също поздрави ръководството и своите колеги: „8 декември е изпълнен с ентусиазъм и изразява стремежът ни към знанието, което стои в основата на всеки успех. Благодаря на преподавателите, че са до нас, защото академичният им дух и всеотдайността им са от полза на всички, поели по пътя на просветата и науката. Пожелавам на всички да бъдат здрави, целеустремени и нека със сърце да следваме мечтите си. Знам, че във Висшето училище по сигурност и икономика ще изживеем най-прекрасните си студентски години, както и ще открием нови приятели, с които да преминем през бурите на живота.“
По традиция студентите отпразнуваха 8 декември с щуро парти с много песни, буйни танци и позитивни емоции. А наздравиците бяха с пожелания за успешно взети изпити и житейски успехи.

ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседание ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседание ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседание ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседание ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседание ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседание ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседание ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседание ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседание ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседание ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседание ВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседаниеВУСИ награди студентите с отличен успех на тържествено академично заседание