Приветствие на ректора на ВУСИ проф. Георги Манолов по повод обявяването на Независимостта на България на 22-ри септември

Sep 21, 2017

Уважаеми преподаватели, колеги и студенти,

От името на ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика и лично от мое име Ви поздравявам по повод обявяването на Независимостта на България на 22-ри септември 1908 година.
Този ден ни изпълва с гордост и ни задължава да следваме пътя, начертан от нашите предци, жертвали се за изконните идеали Свобода и Независимост на родината. Нека съхраним огъня, запален от техния искрен и неподправен патриотизъм, за да го предадем на бъдещите поколения. Да отдадем заслужена почит на хилядите, дали живота си за освободителната борба и отвоювали с кръвта си суверенитета на България. Нека помним героичният им подвиг, върнал увереността на народа ни, че може сам да управлява собствената си съдба.
Обявяването на Независимостта на България на 22-ри септември 1908 година е епохално събитие за младата ни тогава държава. Този ден е от изключително значение за нас, тъй като е извоюван без чужда помощ, благодарение на самочувствието и увереността на българския народ.
Приемете искрените ми поздравления за много здраве и нека с общи усилия и воля да продължим да работим за достойното бъдеще на България.

Честит празник!

22.09.2017 г.                Ректор на ВУСИ:
Пловдив                    проф. д.п.н. Георги Манолов