Голям интерес към щанда на КИА на Националната кандидатстудентска борса 2011

Mar 23, 2011

Щандът на Колежа по икономика и администрация – Пловдив, се радваше на огромен интерес по време на Националната кандидатстудентска борса 2011, която се проведе между 24 февруари и 23 март и обиколи едни от най-големите градове у нас. Учениците, които тази година ще завършат средното си образование, бяха силно заинтригувани от атрактивните и перспективни специалности и уникалната база на Колежа. Голяма част от посетилите щанда в София, Хасково и Стара Загора изявиха желание да учат в КИА.

46 висши учебни заведения от цялата страна, между които и Колежът по икономика и администрация – Пловдив,  участваха в тазгодишната кандидатстудентска борса. 17-ото издание на кампанията започна по традиция в София на 24 февруари в музея “Земята и хората” и завърши на 23 март в Стара Загора.

Най-привлекателни и търсени по време на борсата бяха икономическите и управленските специалности. Увеличава се интересът и към задочната и дистанционната форма на обучение. Тя привлича с възможността да се работи по време на следването.

В Колежа по икономика и администрация бъдещите висшисти могат да се обучават по всички европейски стандарти в специалностите „Бизнес администрация”, „Счетоводство и контрол”, „Финанси”, „Икономика на туризма”,  „Маркетинг (реклама и PR)” и „Мениджмънт на обществения ред”.

Приемът в Колежа става чрез полагане на писмен конкурсен изпит. Висшето училище приема студенти и с оценка от матура и тестове, издържани изпити в други вузове по езикова култура, български език и литература, математика, география, история и икономика. Обучението е изцяло съобразено със Закона за висшето образование и европейските образователни структури.

Формите на обучение са редовна и задочна са с продължителност 3 години (6 семестъра).

За повече информация:  гр. Пловдив, Кукленско шосе 13

тел. 032/ 260 974, 622 522

e-mail: info@cea.bg