КИА гостува в Кърджали

Apr 8, 2011

Ръководството на Колежа по икономика и администрация – Пловдив, вчера официално гостува на инспектората по образование в Кърджали. Началникът на инспектората г-жа Емилия Владева прие нашите представители радушно и се запозна с възможностите, които КИАдава за обучение на средношколците. На срещата присъстваха и директори и представители на почти всички средни училища в Кърджали. Една от причините е големият интерес на учениците от региона за обучение в Колежа по икономика и администрация. На директорите и учителите беше изнесена специална мултимедийна презентация за възможностите, които КИА предлага на своите студенти.

След срещата лично г-жа Владева обеща, че презентацията на колежа ще бъде изпратена и в общините Джебел, Ардино и Момчилград.

Повечето от директорите на гимназии и техникуми в Кърджали поканиха представители на колежа и през април, когато предстоят още срещи, но този път с учениците. Първата от тях – в Езиковата гимназия „Хр. Ботев” – се проведе на същия ден, веднага след срещата с началника на инспектората по образование. Учениците останаха възхитени от колежа, специалностите и неговата сграда. Голяма част от тях се заинтересуваха от специалността „Туризъм”, но така също и останалите, които също  предизвикаха техния интерес.