КИА разширява сътрудничеството си с Италия

Jan 20, 2012

Президентът на Колежа по икономика и администрация проф. дпн Георги Манолов се срещна днес във висшето училище с изпълнителния директор на италианската фирма „TOR” г-н Джордж Манос. Компанията е специализирана в осигуряването на сигурност, противодействието на престъпността, тактиката на разследване и управлението на риска. Фирмата е основана през 2005 г. и събира на едно място военни и полицейски специалисти от целия свят. Служители на „ТОR” са изпъ

 

лнявали рискови проучвателни, разузнавателни и спасителни мисии в Иран, Ирак и Афганистан под егидата на ООН. Съвсем наскоро фирмата откри офис в София. Интересът към Колежа по икономика и администрация е породен от специалността „Мениджмънт на обществения ред” и високото качество на подготовката на студентите.
Проф. Манолов запозна обстойно госта със специалностите и формите на обучение в КИА. Той сподели, че през следващата година ще бъде изграден специален кабинет по бойни изкуства, за да се стартират нови програми и курсове по антитероризъм, които да обогатят образованието по тази специалност.
На срещата беше обсъдено подписването на договор за сътрудничество между „ТОR” и Колежа по икономика и администрация. Г-н Джордж Манос обеща да съдейства и за евентуална среща между италиански полицейски колежи и професионални училища и Колежа по икономика и администрация за съвместна бъдеща работа.
Гостът разгледа учебната база на КИА и остана очарован от възможностите, които тя дава за цялостно обучение по всички европейски и световни стандарти.