Наградиха победителите в конкурса „Най-добър предприемач на КИА за 2011”

Jun 14, 2011

Грамоти, книги и множество предметни награди получиха победителите в конкурса „Най-добър предприемач на КИА за 2011”.

Официалното връчване на наградите се състоя днес във 2 аудитория на Колежа.

Помощник ректорът ас. Петров поздрави всички участници и лауреати от името на ръководството на КИА. Всички отличени студенти са третокурсници от специалност „Икономика на туризма” – редовна и задочна форма на обучение. Комисията, излъчила победителите, е с председател проф. дин Асен Конарев. В журито участваха още гл. ас. д-р Снежинка Константинова и авторитетни предприемачи от практиката.

На първо място са класирани бизнес плановете на Айфер Билгинер и Злати Здравков. Айфер, която учи задочно в КИА, е спечелила одобрението на журито с бизнес план за разработване и стартиране на ресторант за бързо обслужване „Супа Опера” в Пловдив. При връчването на наградите тя благодари на своите преподаватели в Колежа за знанията и уменията, които е усвоила благодарение на тях. Злати Здравков, който учи редовно, е разработил план за създаване на фирма „Олигарх груп” в Пловдив.

Вторите две места си поделят бизнес плановете на задочника Христо Янков и Мартин Хаджиев, който учи редовно. Техните разработки касаят както следва – „Бизнес план за закупуване и реновация на хотел „Мери” в Пловдив” и „Бизнес план за създаване на фирма „СБД УЕБ Дизайн Студио” в гр. Смолян”.

На трето място комисията е класирала бизнес плановете на Йорданка Палейкова и Диляна Атанасова – съответно задочно и редовно обучение в КИА. Техните разработки са за създаване на рехабилитационен център „Джени” ООД в Пловдив и  за стартиране на фирма „Сладки мечти” ЕООД в гр. Добрич.

Председателят на авторитетната комисия проф. дин Асен Конарев изказа своето задоволство от всички участвали бизнес проекти и пожела успехи в практическата им реализация. Той призова студентите да се включат и в конкурса на община Пловдив, като припомни, че тазгодишният победител в надпреварата „Най-добър млад предприемач на Пловдив” стана абсолвентката от КИА Ваня Аргирова.

Ръководството и администрацията на Колежа също пожелават много професионални успехи и летящ старт в живота на младите предприемачи!