Новата учебна година в КИА беше официално открита

Oct 13, 2011

На 13 октомври 2011 г., от 11 часа в първа аудитория официално беше открита новата учебна 2011/ 2012 година на Колежа по икономика и администрация (КИА). Приветствени слова към първокурсниците произнесоха проф. Тончо Трендафилов – Председател на Настоятелството на КИА, ректорът проф. Димитър Димитров и президентът на Колежа доц. Георги Манолов.Събитието уважиха много преподаватели и гости.

„Намерете своя истински път на развитие, не спирайте да търсите своята индивидуалност в познанията си, бъдете разумни, но не забравяйте да бъдете и млади”, отправи своето пожелание проф. Трендафилов и даде за пример житейския и професионален път на големите световни знаменитости Стив Джобс и Бил Гейтс.

„Ще направим всичко възможно тук при нас в КИА да ви е удобно и комфортно, за да можете да получите най-доброто образование. Ходете повече в библиотеката и по-малко в кафенето. Създайте свой път на развитие, научете се да мислите и да не приемате наготово поднесени истини”, сподели в приветственото си слово ректорът на КИА проф. Димитров.

Президентът на Колежа доц. Манолов също пожела много успехи на първокурсниците и заслужено зарадва новия випуск с новината, че на отличниците от приемните изпити ще бъдат раздадени студентски стипендии за първия семестър.

Официален гост на тържеството беше Илия Кирчев, регионален мениджър на EFG Eurobank, който също отправи пожелания за успех на студентите през новата учебна година. „Силно вярвам, че голяма част от тук присъстващите в първа аудитория първокурсници ще станат след време наши стажанти, а защо не и служители”, допълни г-н Кирчев.

Емилия Доганова, студентка първи курс „Счетоводство и контрол”, редовно обучение, поздрави първокурсниците от името на тазгодишния випуск.

„Скъпи колеги, желая ви успешна година, бурни емоции и нека оценките от изпитите са толкова добри, колкото купоните, които предстоят!”, развълнува състудентите си Емилия.