Община Пловдив търси своите най-добри млади предприемачи във ВУСИ

Nov 13, 2017

За девета поредна година община Пловдив провежда конкурса „Най-добър млад предприемач“. На специална среща във Висшето училище по сигурност и икономика ресорния зам.-кмет по младежки дейности Георги Титюков представи условията на надпреварата. Право на участие имат младежи между 18 и 33 години, които могат да кандидатстват за вече работещи фирми или новосъздадени такива. Бизнес плана трябва да бъде за инвестиция, съответстваща на размера на някоя от наградите в конкурса. Ако проектът е за по-голяма сума, участникът следва да посочи откъде ще намери допълнителните средства за финансирането му. Жури в състав от външни експерти, представители на общинската администрация и пловдивски вузове ще оценяват работите на участниците. Ще бъдат определени четирите най-добри бизнес плана, които ще спечелят паричните награди в конкурса. Победителят ще получи големия приз – чек на стойност 7 000 лв., класиралият се на втора позиция – 4 000 лв. и двамата на трето място ще вземат по 2 000 лв.
„Община Пловдив е единствената, която организира такъв конкурс. С провеждането му даваме шанс на младите хора да реализират своите добри бизнес идеи”, обясни Георги Титюков и отчете, че средно около 30 проекта се състезават всяка година. Зам.-кмета на Пловдив подчерта, че над 60 % от наградените досега участници са успели да развият идеите си. Датата, до която желаещите могат да подадат бизнес плановете си, е 26-ти януари 2018 година.
След презентацията на условията за конкурса, студентите използваха присъствието на зам.-кмета на общината и му зададоха въпроси, свързани със спортните съоръжения и зали в града, изграждането на велоалеи и т.н. Георги Титюков увери бъдещите висшисти, че администрацията прави всичко възможно и винаги отчита желанието на пловдивчани. „Ще имаме предвид мненията ви за бъдещото развитие на града“, каза зам.-кмета на Пловдив. Той приветства активността на студентите и благодари на ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика за дългогодишното сътрудничество.