Представители на Кипърския университет гостуваха на КИА

Mar 15, 2011

Кипърска делегация от университета в Никозия беше днес на официално посещение в Колежа по икономика и администрация. Гостите разгледаха новата учебна база на пловдивското висше училище и останаха очаровани от възможностите, които тя дава за цялостно обучение по всички европейски и световни стандарти.

На срещата бяха обсъдени бъдещо подписване на споразумение и договор за сътрудничество между University of Nicosia и Колежа по икономика и администрация – Пловдив, за бъдещ академичен обмен на кадри и студенти.

Най-големият частен университет в Кипър е престижно висше учебно заведение, което разполага с кампуси в трите най-големи града в тази страна – столицата Никозия, Лимасол и Ларнака. В момента в University of Nicosia се обучават около 5000 студенти, 4000 от които са базирани в Никозия. Те са от всички възрасти и националности по света. Това учебно заведение е динамично развиваща се и уважавана международна институция в системата на висшето образование. University of Nicosia поддържа тесни връзки и работи по общи проекти с редица университети в света и предлага професионални програми, съобразени с изискванията на Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), Certified Accounting Technician (CAT), Chartered Institute of Banking и други именити международни институции.

Университетът участва активно в европейски и местни изследователски проекти като партньор и като координираща институция. University of Nicosia има одобрение за Erasmus University Charter и е официален участник в Европейската система за трансфер на кредити (ECTS).