Приветствие на президента на ВУСИ проф. Георги Манолов по повод Съединението на България

Sep 5, 2018

Уважаеми преподаватели, колеги и студенти,

От името на ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика и лично от мое име Ви поздравявам по повод отбелязването на Съединението на България на 6 септември 1885 година.
Тази дата е една от най-важните в новата ни история, символизира сплотяването и създаването на общонародното чувство за единение. На 6 септември преди 133 години се осъществява така жадуваното и лелеяно от нашите предци Съединение, отхвърля се несправедливостта, наложена с Берлинския договор. На този ден свеждаме глави и отдаваме почит пред делото на онези, които със своята решителност, дръзновеност и воля постигнаха Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Нека се гордеем с факта, че преди 133 години град Пловдив беше в центъра в това велико събитие.
Нека пазим и поддържаме жива общата памет на народа ни, който гордо и безстрашно преодоля тежки изпитания, за да превърне в реалност общобългарската кауза за Съединение.
Отправям към всички Вас най-искрените си и сърдечни пожелания за здраве и щастие и нека помним духа на Съединението, за да пребъде България във вековете!

Честит празник!

Пловдив                                                                                                          Президент на ВУСИ:
6.09.2018 г.                                                                                                     проф. д. п. н. Георги Манолов