Приветствие на ректора на ВУСИ проф. Георги Манолов по повод обявяването на Независимостта на България

Sep 21, 2019

Уважаеми преподаватели, колеги и студенти,

От името на академичното ръководство на Висшето училище по сигурност и икономика и лично от мое име Ви поздравявам по повод обявяването на Независимостта на България на 22-ри септември 1908 година.
Нека на този ден отдадем заслужена почит на тези, които се жертваха за осводителната борба и отвоюваха с кръвта си суверенитета на родината. Нека помним героичният им подвиг, върнал увереността на народа ни, че може сам да управлява собствената си съдба. Да съхраним огъня, запален от искрения и неподправен патриотизъм на предците ни, за да го предадем на бъдещите поколения.
Обявяването на Независимостта на България на 22-ри септември 1908 година е епохално събитие за младата ни тогава държава. Този ден е от изключително значение за нас, тъй като е извоюван благодарение на самочувствието и сплотеността на българския народ.
22 септември ни изпълва с гордост и ни задължава да следваме пътя, начертан от героите, жертвали се за изконните идеали като свобода и независимост на България.
Приемете искрените ми поздравления за много здраве и нека с общи усилия и воля да продължим да работим за достойното бъдеще на България.

Честит празник!

22.09.2019 г.                                                                            Ректор на ВУСИ:
Пловдив                                                                                   проф. д.п.н. Георги Манолов