Студенти и ръководство на КИА в подкрепа на млад човек

Jan 4, 2013

Благотворителен базар, търг и парти в помощ на студента Николай Иванов

      Студенти на КИА се включиха в благотворителната акция и заедно с много други студенти на Пловдив събраха 4488 лв.в помощ на своя колега. Благотворителната кампания бе инициирана от Пловдивската академична общност и с активната подкрепа на Община Пловдив, в помощ на студента Николай Иванов. Това не е първата благотворителна инициатива на пловдивските студенти в помощ на техния колега. Досега младите хора от всички пловдивски университети са организирали редица благотворителни инициативи, за да помогнат на своя колега и неговото семейство в тази неравностойна битка. Общата сума бе събрана чрез “Коледен базар” в сградата на Общински съвет и други акции на територията на пловдивските университети.
   Ръководството на КИА също подкрепи тази благородна инициатива на студентската общност като дари сумата от 500 лв. в помощ на нуждаещия се млад човек.
Николай Иванов е на 26 години,страда от тежка форма на рак и лечението му се провежда в Испания. Специално създадената страница във Фейсбук „Да помогнем на Николай” наброява повече от 8 500 души.
Кампанията бе реализирана под надслов “Нека дадем шанс на този млад човек да оздравее и да продължи живота си като всички нас. Нека върнем усмивката на лицето му. Надежда все още има.”