Наши студенти на стаж в елитен хотел

Mar 14, 2017

Студенти на Висшето училище по сигурност и икономика започнаха стажа си в Рамада Пловдив Тримонциум. Елитният хотел е един от символите на града, а естественото му местоположение го прави привлекателен и атрактивен за българските и чуждестранни туристи.
Радваме се, че известен с международната си репутация хотел приема наши студенти на стаж, заявиха от Кариерния център на ВУСИ. Винаги се стремим да предлагаме най-добрите възможности за практическо обучение на нашите възпитаници и сътрудничеството с Рамада Пловдив Тримонциум е поредно доказателство за това, допълват от вуза.
Студентите на ВУСИ се запознаха с материалната база и спецификата в дейността на хотела, придобиха представа за организацията на работата, преминаха през инструктаж по охрана на труда. За всеки беше изработен индивидуален план и график за изпълнение на задълженията. Стажантите, които се обучават в „Администрация и управление“ и „Икономика“, бяха разпределени в отделите „Маркетинг“, „Счетоводство“ и „F&B (заведения за хранене и кухня)“.
Подготвяме висококвалифицирани специалисти с изградено бизнес мислене, формирано на базата на знания и практически умения, каза ректорът на ВУСИ проф. Георги Манолов. „За това е важно нашите студенти да развият личния си потенциал и да придобият професионални навици, характерни за успешните мениджъри. Стажовете им помагат да усвоят стандартите за обслужване в елитните хотели, където се провеждат много семинари, делови срещи и конференции“, допълни проф. Манолов.
„Благодарим за възможността да видим на практика как се случват нещата в туристическия отрасъл и конкретно в един от водещите пловдивски хотели“, заявиха студентите на ВУСИ. Те са категорични, че стажът е идеалният начин за създаване на контакти и натрупване на увереност. Знанията ще ни бъдат от огромна полза в бъдещата кариера, където ще трябва да решаваме конкретни проблеми и да работим за развитието на туристическия продукт в България, допълват младите хора.
Ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика е категорично, че винаги ще съдейства за създаване на предпоставки за бърза и безпроблемна реализация на успешно дипломираните студенти, които след завършване на стажа вече имат изграден свой стил и индивидуален почерк на работа.