Студентка от КИА грабна приза „Най-добър млад предприемач на Пловдив”

Jan 28, 2011

Абсолвентката Ваня Аргирова, която завършва специалност “Туризъм” в Колежа по икономика и администрация, стана тазгодишния победител в конкурса “Най-добър млад предприемач на Пловдив”. За втора поредна година Община Пловдив организира престижната надпревара.

Първата награда е на стойност 7 хиляди лева и беше връчена от кмета на Пловдив Славчо Атанасов. Ваня Аргирова спечели конкурса с проект за създаването на туроператор, който да развива културно-исторически туризъм в Пловдив.

„На международния пазар България е позната като дестинация за масов туризъм. Културният туризъм е ниша, която тепърва започва да се развива”, заяви Ваня Аргирова. Според нея затова е необходима и повече работа на национално ниво. Ваня  разработва своя проект в продължение на два месеца. В него е заложено създаването на туристическа агенция, предлагаща културен туризъм.

„Винаги съм обичала да пътувам и да се докосвам главно до исторически ценности. Надявам се да развия бизнес плана, който направих за конкурса. Страшно съм благодарна на моите преподаватели от Колежа по икономика и администрация, които със своите знания и опит ме запалиха по идеята за развитие на културен туризъм”, сподели Ваня. 23-годишната пловдивчанка е убедена, че разгръщането му у нас трябва да започне от Пловдив – един от най-древните градове в Европа. Затова и главната цел на нейния проект е привличането на чужди туристи и популяризация на страната ни и в този аспект. Повече трябва да рекламираме културно-историческото величие на Пловдив, допълни още Ваня Аргирова.

В надпреварата „Най-добър млад предприемач на Пловдив” се включиха 19 младежи със свои бизнес проекти на различни теми.

Организатори са дирекция „Спорт и младежка политика” на Община Пловдив, а самият конкурс е по идея на зам.-кмета по младежка политика и спорт Георги Титюков. В напреварата имаха възможност да участват пловдивчани на възраст между 18 и 33 години, които предлагат добри бизнес идеи.

Освен от общината, имаше и специална награда, осигурена от Колежа по икономика и администрация – Пловдив, за най-млад участник в конкурса на стойност 1000 лв., присъдена на Невена Начева. За оказаната подкрепа и съдействие ръководството на колежа получи от община Пловдив специално благодарствено писмо.