Студентският съвет на ВУСИ подкрепи инициативата „Остани вкъщи, учи онлайн“

Apr 15, 2020

Младите хора с лични призиви за спазване на препоръките срещу коронавируса

Студентският съвет (СС) на Висшето училище по сигурност и икономика подкрепи инициативата „Остани вкъщи, учи онлайн“, за да насърчи и окуражи младите хора да спазват препоръките за ограничаване на разпространението на COVID-19. Всеки от членовете на СС на ВУСИ избра свой собствен начин да се обърне към студентите. Някои се насочват към специално създадената рамка от Издателския комплекс на вуза, която използват за актуализиране на профилните си снимки в социалните мрежи. Други си правят селфита и добавят слогана „Остани вкъщи, учи онлайн“, трети се снимат в домашна обстановка, държейки надпис, призоваващ за спазване на самоизолация.
„Подкрепяме инициативата на Висшето училище по сигурност и икономика „Остани вкъщи, учи онлайн“, която цели ограничаване на разпространението на коронавируса и осъзнаваме нашата отговорност като представители на студентите на вуза. Ние трябва да дадем пример на всички млади хора, че спазването на правилата е изключително важно за бързото отминаване на COVID-19. Тук е моментът да благодаря и на ръководството на ВУСИ, че в много кратки срокове създаде нужната организация за онлайн обучение, така че да не изпускаме от лекционния материал и обучителният процес да върви нормално“, заяви председателят на Студентския съвет на вуза Стефка Бангова.
„Високо ценя подкрепата на СС в този изключително важен период от време не само за Висшето училище по сигурност и икономика, а и за цяла България. За пореден път нашите студенти доказаха, че освен ученолюбиви и дисциплинирани, са и много отговорни, осъзнавайки ролята си на активни граждани на страната, които могат свободно да изразяват своята позиция. Искам да ги уверя, че ръководството на вуза предприема всички необходими мерки за нормалното протичане на учебния процес, като кризата ни дава възможност да разширим и надградим използването на дигиталните технологии“, каза президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов. Той подчерта, че инициативата „Остани вкъщи, учи онлайн“ е отворена и за всички бъдещи студенти на вуза. Те могат да използват специалната рамка и слогана за различни свои снимки, направени у дома, като по този начин дадат положителен сигнал и покажат своята осъзната отговорност към обществото.