Студентският съвет на ВУСИ: Проф. Тончо Трендафилов беше светило на икономическите науки

Apr 27, 2020

„Проф. д.ик.н. Тончо Трендафилов беше светило на икономическите науки и остави трайна следа със значимите си научноизследователски постижения. Той беше високо ценен от студентите на Висшето училище по сигурност и икономика, които се възхищаваха на всеотдайните му усилия по време на лекциите“.
Това се казва в съболезнователен адрес, който Студентския съвет (СС) на ВУСИ изпрати до ръководството. „Изказваме най-искрени съболезнования на близките и роднините на проф. Тончо Трендафилов по повод неговата кончина. Напусна ни голям ерудит, който учеше и възпитаваше студентите на отношение към образованието и науката. Приносът на проф. Трендафилов за учредяването на Колежа по икономика и администрация, който се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика, както и за утвърждаването на вуза сред водещите в страната, е изключително голям. Винаги ще помним срещите си с него, защото освен всичко друго, проф. Трендафилов ни разкриваше житейския си и професионален опит с чисто сърце“, се казва в позицията на СС на вуза.
Студентският съвет на Висшето училище по сигурност и икономика се присъединява към мъката на близките на проф. д.ик.н. Тончо Трендафилов.