Стартира V издание на Националния приз „Студент на годината”

Nov 2, 2011

За пета поредна година стартира Националният приз „Студент на годината”, съобщиха от Националното представителство на студентските съвети в България, организатори на проявата.

Идеята на конкурса е да бъдат отличени студенти с високи резултати и постижения в областта на науката, изкуството и спорта.  Целта е всяка година студенти и докторанти от различни области на висшето образование да бъдат удостоявани с награди за постигнати от тях значими резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво и това да се превърне в традиция.

Тази година Националният приз „Студент на годината” ще се проведе под патронажа на министъра на образованието, младежта и науката проф. д-р  Сергей Игнатов. Заключителният етап ще се проведе в началото на м. декември 2011 г. в София.

За участие в конкурса всяко висше училище провежда свой вътрешен конкурс за излъчване на най-добрите студенти и докторанти. Единственото условие е студентът да е завършил успешно първи курс.

Вашите номинации и формуляри за участие можете да намерите и подадете при председателя на Студентския съвет на КИА Мария Манушкина до 22 ноември 2011 г., или в стая № 6. Повече информация за конкурса можете да намерите на интернет адрес http://www.studentnagodinata.eu