Зам.-ректорът на ВУСИ проф. Томо Борисов на семинар в Италия

Jan 3, 2017

Зам.-ректорът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. д-р Томо Борисов взе участие на семинар по самозащита в Италия. Проявата беше организирана от държавния Комитет по джу джицу на страната, като участниците бяха от цялата страна и броят им надхвърли 280 души. Проф. Борисов, който е и председател на Комитета по самозащита и образование към световната федерация по джу джицу, разказа за цялостната философия на самоотбраната пред състезателите от националния отбор на Италия, делегати на клубове, треньори и деца.
Зам.-ректорът на ВУСИ направи и специална презентация на възможностите за обучение във вуза. Той представи изключително атрактивните и търсени бакалавърски и магистърски програми в направление „Национална сигурност”. Проф. Борисов подчерта огромния интерес както от български, така и от чуждестранни студенти, които искат да придобият теоретични и практически умения, гарантиращи им безпроблемна реализация по специалността. След презентацията, участниците в семинара се обединиха около мнението, че образованието, което младите хора получават, отговаря на всички глобални изисквания за качествена подготовка на специалисти в сферата на сигурността.
Двудневните практически занятия под ръководството на проф. Борисов, който показа изключително ефекасни методи и техники за самозащита, за пореден път затвърдиха експертния потенциал на преподавателите на вуза. Участниците на семинара в Италия останаха възхитени от професионализма и високото ниво на работа във Висшето училище по сигурност и икономика.