Успешен старт на кандидатстудентската кампания на ВУСИ

Jan 8, 2020

Вузът работи активно за предоставянето на нови възможности за мобилност на студентите

Висшето училище по сигурност и икономика записа първите студенти за учебната 2020/2021 година. Лидерската позиция на вуза в Пловдив и региона по облагаем доход на дипломираните млади хора, както и иновативните специалности за поредна година не оставиха съмнение сред бъдещите студенти, които още отсега искат да подсигурят бъдещето си. Кандидат-студентите едва са изчакали първите дни на януари и са подали документи в едно от най-елитните висши училища не само в града, но и в цялата страна.
„Започваме кандидатстудентската кампания изключително успешно и академичното ръководство е убедено, че за поредна година ще привлечем мислещите млади хора, които искат да получат качествено висше образование“, заяви ректорът на ВУСИ проф. Георги Манолов. Той допълни, че е създадена перфектна организация, която максимално да облекчи записването на желаещите да учат във Висшето училище по сигурност и икономика. „Ценим времето на кандидат-студентите и затова има възможност за кандидатстване on-line. Формата е достъпна през сайта на вуза и е предпочитана от тези, които нямат възможност да посетят офисите на ВУСИ в София, Пловдив и Хасково. Има и немалко млади хора, които държат на персоналното отношение. На тях препоръчвам да се срещнат и разговарят с експертите ни, които подробно и изчерпателно ще отговорят на всички въпроси, свързани с обучителния процес и последващата безпроблемна реализация на пазара на труда“, каза проф. Манолов.
През академичната 2020/2021 година Висшето училище по сигурност и икономика ще предостави нови възможности за мобилност на студентите по различни програми и проекти. „Работим много активно и разговорите с редица чуждестранни университети са в напреднала фаза. Нашите възпитаници ще могат да посетят доказани европейски вузове. Единственото изискване е свободно да владеят чужд език, за да може учебният процес да бъде пълноценен. За тези студенти, които не се чувстват уверени, ще организираме допълнителни курсове, за да повишат нивото на езиковата си подготовка“, поясни ректорът на ВУСИ. Проф. Манолов не скри, че в същото време има и редица запитвания от чуждестранни студенти, които искат да се обучават във вуза. 2019 г. беше изключително успешна и ВУСИ разшири международното си влияние, като сключи споразумения за обмен на преподаватели и студенти. Учебният процес е оптимизиран по начин, който да гарантира придобиването на необходимите теоретични знания и практически умения. Не са много университетите, които могат да осигурят толкова солидна база на бъдещите висшисти и с гордост мога да заявя, че Висшето училище по сигурност и икономика е сред тях, категоричен е проф. Георги Манолов.