Регистрацията за участие в най-големия хакатон в света NASA Space Apps Challenge 2017 е отворена

Apr 20, 2017

Висшето училище по сигурност и икономика приема най-големия хакатон в света NASA Space Apps Challenge 2017. След успешното представяне на българските екипи в предишните години, очакванията за тазгодишната надпревара са още по-високи. В състезанието ще участват представители от над 170 града от целия свят.
В NASA Space Apps Challenge могат да участват екипи от всички възрасти, програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери, предприемачи, ученици и студенти, както и тези, имащи желание за принос за живота на планетата Земя и Космоса. Space Apps Challenge е уникално състезание, което дава възможност на екипи по целия свят да си сътрудничат, като разработват решения с отворен код с използването на свободно достъпни данни на НАСА.
Важно е да се отбележи, че разработваните проекти могат да са на концептуално ниво, на етап прототип или завършено решение за практическа реализация.
Проучете предизвикателствата от сайта https://2017.spaceappschallenge.org/ и може да започнете подготовката на вашия проект още от днес и да финализирате проектите до деня на състезанието на 30-ти април. Обявените предизвикателства попадат в пет категории:
•    Земя (The Earth and Us)
•    Планети (Planetary Blues)
•    Опасности (Warning! Danger Ahead!)
•    Екосистемa (Our Ecological Neighborhood)
•    Създай идея (Ideate and Create).
Вижте повече и изберете по кое предизвикателство ще създадете вашия проекти на: https://2017.spaceappschallenge.org/challenges/
Авторитетно жури във Висшето училище по сигурност и икономика ще определи най-добрите проекти, които ще се явят на глобалните финали. България ще се състезава с 12 разработки – най-добрите три от всяка локация. Регистрацията ще продължи до деня на самото събитие на 29-ти април и се прави на https://2017.spaceappschallenge.org/auth/signup
Състезанието в Пловдив ще се проведе с любезното съдействие на Висшето училище по сигурност и икономика.