Незабравимо и вълшебно тържество за 1 юни от ВУСИ

Jun 2, 2017

Висшето училище по сигурност и икономика подари един незабравим празник за децата на администрацията на вуза. По случай 1 юни малчуганите и техните родители се събраха в елитно пловдивско заведение, за да отбележат Международния ден на детето с игри и забавления.
Ръководството на ВУСИ за поредна година беше осигурило много изненади и лакомства, които накараха усмивките да не слизат от лицата на хлапетата. Те се насладиха на специалните менюта, приготвени за празника и получиха играчки, които веднага влязоха в употреба. Оказа се, че водните пистолети са любими както на момчетата, така и на момичетата, които нямаха търпение да ги напълнят и след това да стрелят с тях по дървета и храсти. Децата много бързо осъзнаха, че още по-забавно е самите те да станат мишена на водните пръски и веднага започнаха трескаво да пълнят пистолетите с една единствена цел – да намокрят другите колкото се може повече. Първоначално родителите им изтръпнаха като видяха количеството вода, което се използва, но някои от тях набързо си припомниха детските години и лично се включиха в надпреварата по пръскане. За радост на децата пистолетите скоро им бяха върнати, за да продължат игрите. Широките зелени поляни в слънчевия следобед се огласяха от звънкия смях на малчуганите, които от време на време притичваха до отрупаните маси, за да се подсилят с торта или сладолед. Накрая всички си направиха общи снимки за спомен и си обещаха отново да играят заедно.
„Честит празник на всички деца. Желая ви да растете здрави, обичани, щастливи и усмихнати. Да не спирате да мечтаете и да изследвате света с нестихващо любопитство“, заяви ректорът на ВУСИ проф. Георги Манолов. Той допълни, че 1 юни е най-слънчевият и жизнерадостен празник, защото е посветен на децата, които са надеждата за по-добро бъдеще. „Изживейте вашите безгрижни дни с много и смели мечти, смях и добри приятели“,  пожела на малчуганите проф. Манолов.