„За тези успешни 20 години на първо място искам да благодаря най-вече и преди всичко на преподавателите, на студентите и на администрацията. Разбира се и на моя екип, който работи всеотдайно и неуморно“ – каза в приветственото си слово президентът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. д.п.н. Георги Манолов по време на юбилейния тържествен коктейл и празнична програма в хотел „Рамада Тримонциум“. Той отбеляза пред официалните гости от страната и чужбина, преподавателите и администрацията, че човек може да има много идеи и да е изключително рационален, но няма ли хора, които да застават зад него и да изпълняват присърце идеите и тяхната реализация, не се получава.

„Убеден съм, че няма сила, която да ни спре да вървим напред и да направим първия частен университет в Пловдив“ – подчерта проф. д.п.н. Георги Манолов. „Всички знаете, че с моя прекрасен партньор д.и.н. Тончо Трендафилов, лека му пръст, тръгнахме от нищото. Слава богу, стигнахме до днес – до прекрасната база, която имаме, до великолепния екип, с който разполагаме, т.е. до Вашите умения и компетентности и до изключителната Ви академичност“.

Президентът на ВУСИ акцентира върху третата поредна отлична акредитация през 2023 година от Националната агенция по оценяване и акредитация (НАОА) за висшето училище: „Ние дигаме оценката и при това над 9 от максимум 10. Критериите се промениха, обогатиха се и никак не е лесно да се вземе висока оценка, тъй като се съблюдава европейският стандарт. И ако не си даваме сметка за това и не правим онова, което е необходимо, просто няма как да стане. Изказвам своята огромна благодарност на всеки, допринесъл за развитието на ВУСИ, и бъдете сигурни, че имате нашата подкрепа, защото Вие го заслужавате“.

Проф. д.п.н. Георги Манолов връчи 14 почетни знака, 19 почетни медала и 8 грамоти на отличени учени, преподаватели, партньори и служители за принос и заслуги за развитието на Висшето училище по сигурност и икономика.

В знак на респект и уважение по време на юбилейното тържество ректорът доц. д-р инж. Петър Лошонци и председателят на Академичния сенат д-р инж. Бохумил Шейноха връчиха на президента на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов и на председателя на Настоятелството Олга Манолова почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Университета по мениджмънт на сигурността в словашкия град Кошице (University of Security Management). Те са удостоени с високото държавно отличие в съответствие със закона за висшето образование на Словашката република за изключително значим принос за просперитета на USM.

За празничното настроение допринесоха с музикално-артистичните си изпълнения славеят на Родопите Николай Славеев и танцова формация „Пловдивъ“, великолепната с родопския си хумор Веселина Бабаджанкова, вокално дуо Микс Ми и диджей Пепо.

Юбилейната торта отбеляза кулминацията на вечерта.  Президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов и председателят на Настоятелството Олга Манолова направиха първия разрез с пожеланието висшето училище да продължи успешното си лидерство не само у нас, а на Балканите и в Европа. С много веселие и прекрасни наздравици тържеството продължи до ранни зори.