Поздравителен адрес по повод 24 май

May 24, 2021

Уважаеми преподаватели, колеги и студенти,

На 24 май почитаме мощта на словото, което ни дава неизчерпаема сила да изразяваме и надграждаме себе си и света, в който живеем. Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е един от онези дни, в които се гордеем с националната си принадлежност и вярваме в по-доброто бъдеще.

24 май е празник на духовността и просветата. Днес се прекланяме пред делото на Солунските братя, които в едни изключително трудни и сложни времена са създали нещо светло, красиво и вечно – българската писменост. Техните ученици и последователи, целите поколения българи ревностно пазят непреходната мощ на словото, за да го предават чисто и неопетнено на тези след себе си.

В този ден не можем да не почетем и делото на всички учители и преподаватели. Те са стожерите на знанието и непрестанно продължават да градят духовността всеки ден с делата си.

На учителите и преподавателите изказвам благодарност за усилията, които полагате за запазване на националната ни идентичност, която е гаранция за успеха и бъдещето на България.

На всички пожелавам здраве и вдъхновение. Следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи! Вярвайте в непреходните български ценности и мощта на словото и винаги бъдете устремени към нови висини.

Честит празник!

С уважение,

проф. д.п.н. Георги Манолов:
президент на ВУСИ