в. “24 часа” с публикация за ВУСИ

Feb 24, 2022

Текст на публикацията във в. “24 часа”:

Кандидат-студентите залагат на сигурно образование във ВУСИ

Веднага след старта на ранното записване за новата 2022/2023 година във Висшето училище по сигурност и икономика интересът от страна на кандидат-студенти от цялата страна е огромен. Желаещите да получат сигурно, качествено и перспективно образование в сферата на националната сигурност, икономиката и администрацията и управлението бързат да кандидатстват във вуза, за да запазят мястото си и да гарантират спокойствието си до есента, когато ще прекрачат прага на ВУСИ и ще започнат едно изцяло ново предизвикателство.

Висшето училище по сигурност и икономика предлага иновативни бакалавърски, магистърски и докторски програми в три професионални направления – „Национална сигурност“, „Икономика“ и „Администрация и управление“, като някои от специалностите в сферата на сигурността могат да бъдат изучавани единствено във ВУСИ в Пловдив и региона.

„Национална сигурност“, „Киберсигурност“, „Криминалистика“, „Противодействие на тероризма“, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ са само част от специалностите, които се предлагат на кандидат-студентите с интереси в сферата на националната сигурност. Сред най-желаните икономически специалности пък са „Международен бизнес“, „Икономика на туризма“ и „Дигитален маркетинг“, „Финанси“, докато в направление „Администрация и управление“ това са „Бизнес мениджмънт“, „Стопанско управление“, „Управление на бизнес информационните технологии“ и др.

Според данните на Рейтинговата система за 2021 г. в две от трите си професионални направления ВУСИ се отличава със 100 % ексклузивност на преподавателския състав, което е изключително предимство за студентите и сигурен показател, че имат възможността да черпят знания и опит от доказани професионалисти.

„За нас студентите са и винаги са били номер едно като приоритет, а стремежът ни е да предоставяме качествено образование на европейско равнище, което и успяваме да правим. Показател за това са самите студенти и непрестанно нарастващият интерес към Висшето училище по сигурност и икономика от страна на кандидат-студентите“, коментира проф. д.п.н. Георги Манолов.

За поредна година ВУСИ затвърждава лидерските си позиции в Пловдив и региона като предпочитан избор в сферата на националната сигурност, а облагаемият доход на студентите, завършили вуза, и в трите професионални направления продължава да расте.

Всички, които желаят да следват във ВУСИ и имат въпроси, могат да си запазят час за онлайн консултация през форма в сайта и да се срещнат виртуално с представител на ВУ.

И през новата кандидатстудентска кампания предстоят редица демонстрации, лекции и интересни преживявания. Всички, желаещи да се възползват от възможността да разгледат базата на ВУСИ, могат да го направят в рамките на Дните на отворените врати на 25 и 26 февруари в базата на висшето училище в гр. Пловдив, бул. „Кукленско шосе“ 13.