350 абсолвенти от Икономическия колеж получиха дипломи

Dec 15, 2012

Студентите от Випуск 2012 на Колежа по икономика и администрация –Пловдив получиха на 15 Декември т. г. своите дипломи на официална тържествена церемония в първа аудитория на висшето училище. Залата бе препълнена с развълнувани колежани, техните близки и официални гости.
350 абсолвенти по специалностите „Бизнес администрация”, „Счетоводство и контрол”, „Финанси”, „Туризъм”, „Маркетинг (реклама и PR)” , „Икономика на туризма” и  „Мениджмънт на обществения ред” с нетърпение очакваха да получат документа за завършено висше образование. 34 са отличниците на випуска тази година, които бяха наградени с грамоти. Ръкодовството на колежа ги изненада и с невероятни подаръци.
Сред официалните гости на тържеството бяха Министърът на образованието, младежта и науката проф. д.и.н. Сергей Игнатов, областният управител на Пловдивска област г-н Здравко Димитров и Директорът на областна дирекция на МВР старши комисар Тодор Чонов. Приветствия към завършващите отправиха Председателят на настоятелството на КИА проф. Тончо Трендафилов и Министърът на МОМН проф. Сергей Игнатов. В речта си проф. Игнатов отбеляза, че първи висшите училиша осъзнават, че такъв какъвто е интелектът, такава трябва да бъде и материалната среда. В продължение пожела на абсолвентите всичко, което са научили да приложат на работното им място, защото България преминава през труден период. Той допълни, че само на базата на добрата професионална реализация, образованието, което получават, ще има смисъл. В заключение Министърът подчерта, че съвременната образователна философия е образование през целия живот, а тя е и гаранция за младост. На края приветства всички абсолвенти с думите: „Условието за дълъг и активен живот е постоянното умствено напрежение. На добър час в света на усвояването на знания!”
Отличникът на Випуск 2012, Зорница Тодорова, специалност „Бизнес администрация”, дипломирала се със среден успех от 5.91 отправи приветствието си към ръководството на КИА и колегите си. „От първия до последния учебен час и изпит, водени от преподавателите ни, ние се трудихме съзнателно и упорито, като се опитвахме да отдадем максимални усилия за целенасочено запомняне и прилагане на преподавания материал в практиката” заяви в благодарственото си слово тя. „Като колежани в КИА разбрахме, че обучението, науката и практиката са неделимо единство от сложния процес на интелектуално развитие на всеки млад човек. За мотивацията ни основна роля имат ръководителите и преподавателите в колежа, които бяха и нашите интелектуални водачи. Благодарим Ви, че събудихте у нас интереса към различни области от икономиката като наука и така способствахте за развитието ни като успешни бъдещи икономисти”, заяви Първенецът на Випуск 2012.
Огромна благодарност към ръководството на колежа и преподавателите изрази и Десислава Веселинова, абсолвентка от специалност „Мениджмънт на обществения ред”, обучавала се по Социалната програма на КИА напълно безплатно. По нейните думи преподавателите в КИА са й дали ценни знания и умения, за да стане отличен професионалист в своята област.
          Президентът на КИА проф. д.п.н. Георги Манолов зарадва абсолвентите с новината, че има специални подаръци за студентите с най-висок успех тази година, като лично  Министърът на МОМН проф. Сергей Игнатов връчи подаръците на 4-мата абсолвенти с най-висок успех: Първенецът на Випуска Петя Гочева-Тенева от специалност „Маркетинг” бе наградена с марков ръчен часовник, на втория по успех Зорница Тодорова от специалност „Бизнес администрация” бе връчен цифров фотоапарат, на третия по успех Добринка Несторова от специалност „Счетоводство и контрол” – ръчен часовник и на четвъртия по успех Георги Райков от специалност „Мениджмънт на общсетвения ред” – мобилен телефон.
След тържеството всички от Випуск 2012 на Икономическия колеж си направиха обща снимка за спомен.