354 абсолвенти от Икономическият колеж получиха своите дипломи

Feb 5, 2011

Студентите от Випуск 2010 на Колежа по икономика и администрация –Пловдив, получиха на 5 февруари т. г. своите дипломи на официална тържествена церемония в първа аудитория на висшето учебно заведение. Залата бе препълнена с развълнувани колежани и техните близки.

З54 абсолвенти по специалностите „Бизнес администрация”, „Счетоводство и контрол”, „Финанси”, „Туризъм”, „Маркетинг (реклама и PR)” и  „Мениджмънт на обществения ред” с нетърпение очакваха да получат документа за завършено висше образование. Повече от 20 са отличниците на випуска. Ръкодовството на колежа ги изненада с невероятни подаръци.

Тази година най-добрият по успех бе Атанас Христов, специалност „Бизнес администрация”, дипломирал се със среден успех от дипломата е 5.89. „Искам да благодаря на всички преподаватели за техните усилия, безгранично търпение и всеотдайност, с която ни предаваха най-безценното – това, което никакви пари или скъпоценности на света не могат да купят – познанието и житейския опит”, заяви в благодарственото си слово той. „Сега ние – абсолвентите от КИА – трябва да направим най-сериозната крачка в живота си и да се превърнем от обикновени студенти в млади, перспективни и работещи граждани. Нека покажем, че единственият изход от общата социално-икономическа криза се крие в младите образовани хора. Нека покажем, че имаме смелостта, куража и силата да се преборим за възраждането на икономиката на страната ни”, заяви отличникът на Випуск 2010.
Огромна благодарност към своите преподаватели изрази и Ваня Аргирова – също отличничка на випуска. Тя се дипломира в специалност „Туризъм” и стана тазгодишният победител в конкурса  „Най-добър млад предприемач на Пловдив. По нейни думи преподавателите в Колежа по икономика и администрация са й дали най-ценни насоки и помощ, за да успее да се пребори в престижния конкурс.

Сред завършилите са и 5 студенти в неравностойно положение, които се обучаваха абсолютно безплатно за сметка на Колежа. Една от тях – Минка Комперджиева, която се дипломира по специалност „Счетоводство и контрол”, изля своята благодарност в стихове, посветени на Колежа.

„В КИА аз се срещнах с хора,

мъдри, учени, будители.

Те отвориха врата

и влязох аз в света на моята мечта.”

Особена благодарност изрази тя и към хората, които са й помогнали да завърши висше образование безплатно – президентът на Колежа доц. Манолов и председателят на настоятелството проф. Трендафилов.

Обща  снимка си направиха всички от шестия випуск на Икономическия колеж пред новата свръхмодерна сграда на бул. Кукленско шосе 13 в Пловдив.