549 абсолвенти от Икономическия колеж получиха дипломи за висше образование

Feb 9, 2012

Студентите от Випуск 2011 на Колежа по икономика и администрация –Пловдив, получиха на 9 февруари т. г. своите дипломи на официална тържествена церемония в първа аудитория на висшето училище. Залата бе препълнена с развълнувани колежани и техните близки.

549 абсолвенти по специалностите „Бизнес администрация”, „Счетоводство и контрол”, „Финанси”, „Туризъм”, „Маркетинг (реклама и PR)” и  „Мениджмънт на обществения ред” с нетърпение очакваха да получат документа за завършено висше образование. Повече от 30 са отличниците на випуска тази година. Ръкодовството на колежа ги изненада с невероятни подаръци.

Специален гост на тържеството беше областният управител на Пловдивска област г-н Здравко Димитров. Той пожела много успехи и късмет на абсолвентите от КИА и ги призова да вярват в себе си. Приветствия към завършващите отправиха и проф. Тончо Трендафилов, председател на настоятелството, проф. Георги Манолов, президент на КИА и ректорът на висшето училище проф. Димитър Димитров.

Най-добрият по успех от Випуск 2011 е Сашо Стаменов, специалност „Мениджмънт на обществения ред”, дипломирал се със среден успех от 5.91. „Искам да благодаря на всички преподаватели за техните усилия, безгранично търпение и всеотдайност, с която ни предаваха познанието и житейския опит”, заяви в благодарственото си слово той. „Сега ние трябва да направим най-сериозната крачка в живота си и да станем млади, перспективни и работещи граждани. Аз вярвам, че знанията и уменията, които натрупахме тук, ще ни бъдат от огромна полза в професионалния живот. За тези три години, в които бяхме заедно, Колежът остави трайна следа в съзнанието на всеки. Тук преживяхме незабравими мигове и весели моменти, срещнахме много прекрасни хора, завързахме ценни приятелства”, заяви отличникът на Випуск 2011.
Огромна благодарност към своите преподаватели изрази и бившия зам.-педседател на Студентския съвет на Колежа Христина Ласкова, абсолвентка по специалност „Маркетинг (реклама и PR)”. По нейни думи преподавателите в КИА са й дали ценни знания и умения, за да стане отличен професионалист в своята област. И взриви залата като обяви, че тази вечер всички абсолвенти са поканени на купон в пловдивски нощен клуб.

Сред завършилите тази година са и 5 студенти в неравностойно положение, които се обучаваха абсолютно безплатно за сметка на Колежа. Една от тях – Ани Терзиян, която се дипломира по специалност „Финанси”, също изрази своята благодарност към хората, които са й помогнали да завърши висше образование напълно безплатно – президентът на Колежа проф. Манолов и председателят на настоятелството проф. Трендафилов.

След тържеството всички от Випуск 2011 на Икономическия колеж си направиха обща снимка за спомен.