Поздавителен адрес по повод 8 декември!

Dec 7, 2020

Уважаеми студенти, преподаватели и колеги,

В Деня на българските студенти Ви пожелавам мъдрост, сили и нестихващ стремеж за знания. 8 декември е символ на младостта, дързостта и несломимия дух, ден, в който почитаме непреходността на университета като институция и обръщаме поглед към вдъхновението, което носят на студентската общност академичният дух и могъществото на знанието.

Вашите хоризонти са широки, мечтите Ви – постижими, а стремежът към успешно бъдеще и добра реализация държите в собствените си ръце. Днес Вие можете да заявите, че сте част от едно от най-престижните висши училища не само в Пловдив, но и в цяла България. Бъдете горди, че сте направили правилния избор и сте студенти във ВУСИ!

Студентството е най-ценното време в живота на всеки човек. Насладете му се, но и го използвайте разумно. Сега имате шанса да изследвате света и потенциала си; да учите, да се развивате и да начертаете пътя, по който ще вървите. Не изпускайте възможностите, които се отварят пред Вас, и не затваряйте вратите на знанието, защото то ще бъде Ваш спътник през целия Ви живот.

Бъдете здрави и вдъхновени. Мечтайте смело, работете усърдно и преодолявайте всички трудности със знания и воля.

Честит празник!

Президент на ВУСИ:
проф. д.п.н. Георги Манолов