Абсолвенти засадиха първите дръвчета в „Алея на ВУСИ“

Apr 22, 2021

Инициативата на завършващите е по повод Деня на Земята

Началото на нова традиция бе поставено от завършващия тази година випуск на Висшето училище по сигурност и икономика. В Деня на Земята абсолвенти засадиха пет фиданки липа и една фиданка гинко билоба в близост до сградата на вуза, с което поставиха началото на изграждането на „Алея на ВУСИ“.

„Началото вече е дадено и вярвам, че традицията ще продължи, като всеки следващ випуск ще оставя своя принос и така с всяка изминала година „Алеята на ВУСИ“ ще расте докато се превърне в гора, носеща академичния дух и стремежа към познание на младите и целеустремени хора, завършващи своето висше образование“, сподели доц. д-р Людмила Дикова – зам.-ректор на ВУСИ.
Инициативата е на абсолвентите на ВУСИ и е подкрепена както от ръководството на вуза, така и от Студентския съвет. „Искаме да оставим нещо след себе си и вярваме, че в тази трудна за всички година няма по-ценно от това да дадем началото на един нов живот като засадим дръвчета“, сподели Стефка Бангова – 4-курсник и председател на Студентския съвет към ВУСИ. Представители на Община Пловдив – Район Южен също дойдоха, за да окажат своята подкрепа към абсолвентите и висшето училище. Зам.-кметът на Район Южен и възпитаник на ВУСИ г-жа Атанаска Тунтова помогна на студентите като участваше в залесяването редом с тях. „Искрено вярвам, че тази инициатива ще продължи и през следващите години и благодаря на студентите във ВУСИ, че с делата си правят района по-зелен и по-красив“, сподели тя.

С усмивки на лицата и удовлетворени от свършеното абсолвентите от випуск 2021 оставиха своята следа и обещаха, че ще се връщат тук, за да наблюдават развитието на новоизградената „Алея на ВУСИ“.

Днешната инициатива е само началото на една устойчива традиция с мисъл към бъдещето и следващите поколения.