За трета поредна година Студентският съвет и абсолвенти от випуск 2023 засадиха дръвчета в Алеята на Висшето училище по сигурност и икономика по повод Деня на Земята. В инициативата, подкрепена от ръководството на вуза, се включиха традиционно от кметството на район „Южен“ и преподаватели от турския университет Чанкири Каратекин.

„В чест и на предстоящия 20-годишен юбилей на ВУСИ избрахме да посадим 5 млади фиданки ясен, защото той е символ на живота, на съзиданието и духовното развитие“ – сподели председателят на Студентския съвет Илиян Илиев. Заедно с колегите си той апелира обществото да бъде по-отговорно към околната среда и да я опазва по всеки възможен начин, защото така хората се учат да бъдат добри един към друг и да си помагат.

„Подкрепяме всеотдайно каузата на нашите студенти за един по-чист свят“ – каза председателят на Настоятелството на ВУСИ Олга Манолова. Тя подчерта, че така се създава своеобразната връзка между отделните випуски и всеки дава своя принос за просперитета на вуза и обществото.

„Имаме нужда от дървета за следващите поколения, затова искрено се радвам на Вашата инициатива“ – сподели турският преподавател доц. Серкан Юнал, който заедно с колегата си доц. Зекайи Кая е на делова визита по програма Еразъм+ във ВУСИ. По думите им по този начин студентите вършат чудесно дело, защото създават повече зелени площи в страната. „Това е и вид образование, за което благодарим на ръководството на вуза и на кметството. Човек се научава, като прилага това, което е научил. Ако не го прилага, не може да го усвои в дълбочина“ – подчертаха те.

Рамо до рамо отново със студентите бе зам.-кметът на район „Южен“ доц. Атанаска Тунтова, възпитаник също на вуза. Тя им благодари за искреността и всеотдайността в грижата за озеленяването на района.

По традиция инициативата завърши с обща снимка и увереността на абсолвентите, че Алеята на ВУСИ е доказателство за силата на академичния дух и за активната и сплотена студентска общност и те винаги са част от нейното развитие.