За четвърта поредна година Студентският съвет и абсолвенти от випуск 2024 засадиха млади дръвчета в Алеята на ВУСИ по повод предстоящия на 22 април Ден на Земята.

„Вече над 20 години категорично подкрепяме нашите студенти при реализирането на научни, социални, културни и екологични инициативи“ – заяви председателят на Настоятелството Олга Манолова. „По този начин градим личности, които имат лидерски характер и потенциал да постигат общочовешката мечта за по-чиста природа, здравословен начин на живот и съвременен подход в опазването на различните екосистеми“ – подчерта тя.

„Избрахме да засадим 5 млади дръвчета ясен като символ на устойчивост и издръжливост, следвайки примера на своите колеги от предходни випуски“ – сподели председателят на Студентския съвет Маргарита Моллова. Студенти и докторанти заедно с главния секретар на вуза доц. д-р Атанаска Тунтова изразиха убедеността си, че облагородяването, благоустрояването и опазването на зелените площи е пример и за отговорност към обществото.

Рамо до рамо със студентите бяха заместник – кметовете Анета Господинова и Николай Арабаджиев и представители на Отдел „Екология“ на район „Южен“, който подкрепя инициативата от самото й начало през 2021 година. В традиционното засаждане на дръвчета се включиха и от ОП „Паркове и градини“ със съдействието на директора Антон Георгиев.

Събитието завърши с обща снимка и с увереността, че Алеята на ВУСИ е олицетворение на академичен дух, студентска креативност и обществена ангажираност.