За пътя към успеха и професионалната реализация разказаха възпитаници на ВУСИ в онлайн среща

Apr 20, 2022

В рамките на Центъра за лидерство и публични политики към Висшето училище по сигурност и икономика се проведе онлайн среща, в която възпитаници на ВУСИ разказаха своите истории на успеха, а студенти и кандидат-студенти им задаваха въпроси.

Събитието стартира с изключително интересна лекция на тема „Емоциите в процеса на мислене и избор на кариера – използване на емоциите при вземане на решения“, водена от д-р Антонина Кардашева, която накара всички присъстващи да се замислят за начина, по който взимат решения и до колко емоционалността може да помага или пречи в личния и професионалния живот на всеки от нас.

В срещата участие взе Милко Киров – възпитаник на ВУСИ и – мениджър бизнес клиенти в “Уникредит Булбанк”. С присъстващите той сподели, че най-полезното, което е получил, са контактите с хората, голяма част от които е запазил и до днес и му помагат в работата. „ВУСИ е среда на анализ, на трупане на нови знания, която постоянно се развива във времето. Тук има мероприятия, които ми дават възможност за контакти с големи фирми, със средата за развитие и личностното оформяне като специалист“, категоричен бе той и добави, че в практиката си наблюдава как много от младите хора, стартиращи различни професии, прегарят изключително бързо и не могат да стигнат до момента на осмисляне на своите реални желания. В тази връзка той изказа изключително положителната си оценка за засягането на темата за емоционалната интелигентност и емоционалността във вземането на решения като цяло.

По-лаконичен, но не по-малко успешен в кариерата си бе Росен Стоименов – член на Специализирания отряд за борба с организираната престъпност и служител в дирекция „Специални операции и борба с тероризма“. „Искам да благодаря на всички преподаватели за знанията, които ми дадоха. Записах специалността „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ във ВУСИ, защото само то можеше да ми предостави подготовката, от която имах нужда в работата ми“, сподели с присъстващите той.

Своите впечатления от обучението си разказаха и семестриално завършили студенти, които са на прага на професионалния свят пред тях.

Срещите с успешно реализирани студенти на ВУСИ и техните истории на успеха ще продължат и в бъдеще.