Антония Първанова и Илиана Раева на среща със студентите на КИА

May 13, 2014

На 16 май (петък) от 14 часа в Колежа по икономика и админстрация – Пловдив ще се проведе среща с Антония Първанова и Илиана Раева.

Д-р Антония Стефанова Първанова e български политик и евродепутат. Тя е в топ 10 на най-активните евродепутати. Заместник-председател е на Комисията по здравеопазване. Инициатор на идеята за създаване на фонд „Ин витро”. Определена е за наблюдател от България в Европейския парламент (2005). Избрана е за член на Европейския парламент през 2009 г. Като негов член е избрана за заместник-председател на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). Тя е координатор на АЛДЕ в Комисията за правата на жените и равенството между половете, заместник-предсeдател на Комисията по енергетика и водни ресурси в Евро-средиземноморската парламентарна асамблея, член на Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните, Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите, Делегацията за връзки с Канада, Делегацията в Евро-средиземноморската парламентарна асамблея, Делегацията за връзки с държавите от Машрак, Делегацията за връзки с Иран. Д-р Антония Първанова е първият български член на Европейския парламент, който е избран от колегите си за „Евродепутат на годината” за 2010 г.

Г-жа Илиана Раева е бивша състезателка по художествена гимнастика на клуб “Левски”, едно от „златните момичета“ на Нешка Робева. Абсолютна европейска шампионка, носителка на 5 златни медала. Собственичка на клуб по художествена гимнастика “Илиана”. От 2013 г. влиза в политиката.