Библиотеката на ВУСИ получи ценно дарение

Oct 26, 2021

Известният социолог проф. д-р Михаил Мирчев и доц. д-р Катя Михайлова направиха дарение на библиотеката на Висшето училище по сигурност и икономика. Интелектуалците дариха над 30 заглавия, които се надяват да бъдат от полза на студентите.

„Четенето е своеобразен разговор с автора – от читателя зависи дали ще продължи разговорът докрай и аз искрено вярвам, че младите хора няма да се отказват от четенето“, коментира доц. Михайлова.

Дарението не е първото за двамата автори. Те са стартирали своя традиция – да даряват книги в университети в градовете, които посещават. Категорични са, че това няма да е последното им дарение за ВУСИ и споделят, че предстои съвсем скоро новите им книги да излязат от печат и копия от тях също да намерят място в библиотеката на ВУ.

„От името на висшето училище благодаря за направеното дарение. Книгите са изключителна ценност и се радвам, че продължават да излизат стойностни заглавия в сферата както на научната, така и на художествената литература, чрез които хората да се образоват или да попадат в изцяло нови светове“, сподели президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов.

Студентите на Висшето училище по сигурност и икономика вече могат да четат подарените книги.