„Чудесата на България” – представени от гл.-редактор на в-к „Стандарт” ексклузивно за студентите на КИА

May 9, 2013

На 9 май 2013 г. /четвъртък/ от 13 часа в заседателната зала на КИА се проведе презентация на националната кампания „Чудесата на България” от г-жа Славка Бозукова – главен редактор на вестник „Стандарт”. Главният редактор запозна аудиторията и по-подробно с културния маршрут „Чудесата на България: изкуство, вино и традиции“, който изпреварва всички останали културни дестинации в Европейския съюз.

Г-жа Бозукова със задоволство съобщи, че аудиторията на в-к „Стандарт” се увеличава с млади хора и отправи предложение за стаж в престижната медия на студентите на КИА. „Медиите имат нужда от млади, свежи лица, за да се излезе от кризата”, заяви медийният редактор. Според г-жа Бозукова, „един вестник не може да бъде престижен, отразявайки само обществено-политическите събития”. Вестник „Стандарт” става емблематичен с кампанията „Не сте сами” в защита на каузата за спасяването на българските медицински сестри в Сирия, като провежда редица срещи за привличане на евродепутати към благородната мисия. А след откриването на мощите на св. Йоан, медията подема кампанията «Чудесата на България». Основна цел на кампанията е да приповдигне българският дух. Започва да се говори за културно-историческото наследство на България в момент, в който ние като народ имаме най-голяма нужда от духовна култура.

По думите на главния редактор г-жа Бозукова, вестник «Стандарт» е един от най-тиражираните всекидневници, но зад успеха се крият четири основни правила: правилното таргитиране на аудиторията, а именно «средната класа», които са и основните читатели; балансираността на медията; позитивността и екипът. Главният редактор напътства студентите да опитат да бъдат себе си; да не спазват шаблоните; да имат повече мечти; да вярват в чудеса, но и да знаят, че те се случват само на добрите хора. Г-жа Бозукова върва, че трябва да се обединим около ценностите, които са позитивни, като една от тях е културно-историческото наследство на България.

Кампанията е патриотична кауза, която кара всеки българин да се чувства горд с родината си.