Участници от четири континента се включиха в конференцията, посветена на Международния ден на управлението на човешките ресурси

May 20, 2022

За втора поредна година Висшето училище по сигурност и икономика стана домакин на конференция, посветена на Международния ден на управлението на човешките ресурси. Конференцията мина под заглавието „Управлението на човешките ресурси – от кризисни действия към визии за устойчиво развитие“ и участие в нея взеха представители на академичната общност от четири континента – Европа, Америка, Африка и Азия. В превърналия се вече в традиция научен форум се включиха и представители от бизнеса и практиката.

Конференцията откри президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов, който приветства с добре дошли всички участници и им пожела творческо вдъхновение и още редица научни постижения, а официален гост на събитието бе Джузепе де Франческо – почетен консул на Италия в България.

Сред международните участници имаше представители на университета в Дюрас, Албания, университета Wolaita Sodo в Етиопия, Международната академия по коучинг и лидерство в САЩ, като за втора поредна година в конференцията се включиха и преподаватели от партньорските университети на ВУСИ – Международния славянски университет в Северна Македония и университета „Свети Андрюс“ в Тбилиси, Грузия.

Сред докладите имаше и съвместен доклад на преподавател и студент от Висшето училище по сигурност и икономика, а специални изказвания в рамките на дискусията направиха председателят на Обединени бизнес клубове Веселин Халачев, изпълнителният директор на Сдружението на югозападните общини в Р България Любица Томова, изпълнителният директор на Института по публична администрация към ИПА Павел Иванов, както и д-р Младен Младенов.

Темата за управлението на човешките ресурси е изключително актуална в постпандемичната реалност, като в рамките на форума се получи ползотворна научна дискусия, обединяваща теорията и практиката, а голяма част от обсъдените мерки и похвати вече се прилагат в редица компании и структури.

С второто си издание конференцията, посветена на Международния ден на управлението на човешките ресурси, се превърна в традиционна за Висшето училище по сигурност и икономика, като от ръководството дадоха заявка, че следващата година обхватът на събитието ще бъде още по-голям.