Михаела Вайгерсторфер от Висше професионално медицинско училище, Средно медицинско училище и Стопанска академия в чешкия град Трутнов бе на работно посещение по програма „Еразъм“ във Висшето училище по сигурност и икономика. Чешкото висше училище е създадено през 2018 година чрез сливане на две отделни институции, висше и средно медицинско училище и бизнес академия, които са разположени в Трутнов, който се намира в близост до границата с Полша.

Повече от 70-годишната традиция на двете училища, отличната им репутация, високото качество на обучението в професионалните курсове и преди всичко изключителната позиция на техните ученици на пазара на труда провокират преподавателя по икономически науки Михаела Вайгерсторфер да предпочете като своя Еразъм мобилност с цел професионален обмен академичните възможности във ВУСИ.

В рамките на едноседмичната си визита чешката преподавателка присъства на лекции в областта на сигурността, управлението и чуждоезиковата подготовка.

Тя отбеляза прекрасните си впечатления от професионалната подготовка и гостоприемството във висшето училище. По думите й, студентите са много любознателни, задаващи интересни въпроси и даващи съвети и насоки по съответните теми.

Михаела Вайгерсторфер благодари искрено за оказаното съдействие от Еразъм+ координатора Борис Зарков и от преподавателя и мениджър „Кандидатстудентски дейности“ на ВУСИ Радослава Сенгалевич.