Д-р Лиляна Канелова защити успешно докторска степен във ВУСИ

May 25, 2022

Поредният защитил успешно научната и образователна степен „доктор“ във Висшето училище по сигурност и икономика е д-р Лиляна Канелова, която представи дисертационен труд на тема „Банков надзор в Европейския съюз“ и получи положителна оценка от цялото научно жури и всички рецензенти.

Д-р Канелова е родена в България, но вече повече от 20 години живее извън родината си. Завършва бакалавърската и магистърската си степен в Англия и Германия и решава да запише докторантура във Висшето училище по сигурност и икономика. „Учила съм в големи европейски градове и образованието във ВУСИ по нищо не им отстъпва. Впечатлена съм от лесната комуникация с преподаватели и администрация и, разбира се, от равнището на образованието, което висшето училище дава“, категорична е д-р Канелова.

Тя е банков експерт и работи в една от големите германски частни банки, като специализира в превенцията на прането на пари. Именно в тази насока ще бъде и майсторският клас, който д-р Канелова ще води във ВУСИ през месец юни, свързан с тази специфична ниша на киберсигурността.

„На работното си място водя редица периодични обучения на персонала и това ми доставя удоволствие. В последно време сериозно се замислям дали да не продължа образованието с доцентура и да предавам знанията и уменията си и на българските студенти“, сподели още д-р Канелова.

„За нас е удоволствие и привилегия толкова амбициозни млади хора да избират ВУСИ, за да продължат образованието си. Именно това е доказателството, че си вършим добре работата. Щом хора, черпили опит от западното образование, избират да учат тук и са на мнение, че по нищо не отстъпваме на европейските университети, значи сме на прав път“, категоричен е президентът на висшето училище проф. д.п.н. Георги Манолов.

Очаквайте скоро на сайта ни повече информация за майсторския клас с д-р Канелова.