„Идва една генерация от млади хора, които са изключително интелигентни“ – сподели за сайта на Висше училище по сигурност и икономика носителят на почетния знак на Хасково д-р Янчо Делчев. По време на тържествената церемония по удостояването му с престижното отличие на 8 септември в залата на Общинския съвет в града, той получи поздравителен адрес от името на президента на висшето училище проф. д.п.н. Георги Манолов.

„Това, което мога да пожелая на студентите на ВУСИ, е максимално да усвоят материала, който се преподава, за да имат една добра основа и оттам да развиват още нагоре“ – каза д-р Делчев. Той добави, че никой не се е родил научен, всеки трупа опит. И всеки път има нещо ново, но трябва да го търси човек и да го развива, да го наслагва, да го надгражда. „Затова обръщението ми към тях е: Дерзайте, учете и се развивайте! Всичко това, което правите сега като усилие, ще има резултат“ – подчерта тазгодишният носител на почетния знак на Хасково.

За студентите на ВУСИ, д-р Делчев разказа, че през 1991 година печели конкурса „Млад медик“. От 1500 лекари той е на първо място и получава като награда 4-месечна специализация в Швейцария. „Имах предложения за работа, но моята мисъл е била винаги, че човек трябва да си тежи на мястото, да намери средата си, да намери приятелите си и да има удовлетворение от това, което прави. Рано или късно всичко това се отблагодарява и човек разбира, че не всичко е пари и че щастието е разтегливо понятие“. В заключение известният хасковски лекар апелира: „Нашата страна е прекрасна, нека да работим за нея“.