Демонстрация по бойни изкуства предизвика огромен интерес

Mar 1, 2021

Демонстрацията по бойни изкуства, която се проведе в рамките на дните на отворените врати във Висшето училище по сигурност и икономика предизвика интерес, както у посетителите дошли на място, така и у стотиците онлайн зрители, които я проследиха на живо.

Проф. Томо Борисов представи реално практическо упражнение, заложено в учебния план на студентите в направление „Национална сигурност“. Той разясни различните типове самозащита и как се действа при нападение с различни видове оръжия. Показа на практика с какво отбранителните действия на служители от сектора на сигурността се отличават от защитата на цивилни и граждани и какви са спецификите на отбрана при охранителите на хора.

Част от присъстващите изявиха желание да се включат в демонстрациите и останаха след края, за да задават своите въпроси, а проф. Борисов обеща, че предстоят още подобни срещи и веднага щом епидемичната обстановка се успокои ще направи специална демонстрация с по-голямо участие на посетителите.

Събитието се оказа решаващо за кандидат-студентите, които дойдоха във ВУСИ, за да вземат категорично решение къде да продължат образованието си. „Аз вече направих своя избор – ще уча „Национална сигурност“ във ВУСИ и ще се реализирам в сферата на сигурността“, коментира кандидат-студентът Георги Атанасов, който след демонстрацията посети кандидатстудентския център на ВУСИ, за да се запише. Цялата демонстрация вижте тук.