Доц. д-р Теодор Дечев дари учебници и книги на библиотеката на ВУСИ

Oct 19, 2016

Доц. д-р Теодор Дечев дари учебници и книги на библиотеката на Висшето училище по сигурност и икономика. Изданията ще могат да бъдат използвани в трите професионални направления „Национална сигурност”, „Администрация и управление” и „Икономика”, в които се обучават студентите на ВУСИ.
Дарението включва 26 тома авторски заглавия, книги и сборници от научни конференции и 62 тома издания от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Темите, които се разглеждат в изданията, се отнасят за състоянието на неформалната икономика и работодателите; ограничаване и превенция на неформалната икономика; вреди за изрядния бизнес, в следствие неформалната икономика и др.
Творческите интереси на доц. д-р Теодор Дечев са в областта на труда и индустриалните отношения; работодателските организации и социалния диалог; бизнес разузнаване и фирмена сигурност.
Сред заглавията се открояват:
1. Индустриални отношения и сигурност
2. Взаимодействие между институциите и индустриалните отношения
3. Труд и индустриални отношения
4. Социалният диалог в частния охранителен сектор
Пълният списък с дарените книги на Висшето училище по сигурност и икономика, които доц. д-р Теодор Дечев любезно предостави за ползване, може да се открие в библиотеката на ВУСИ. Директорът на книгохранилището г-жа Стоянка Делчева с радост прие материалите и изрази увереността си, че те ще бъдат високо оценени от многобройните читатели. „Предлагаме изключително многообразие от качествени книжни издания, които са неотменен помощник на студентите при тяхната подготовка”, заяви г-жа Делчева. Тя допълни, че дарението ще обогати книжния фонд на Библиотеката на ВУСИ, която се радва на непрекъснато повишаващ се интерес от страна както на студенти, така и на всички търсещи специализирана литература от доказани автори за повишаване на общата култура и надграждане на знанията.