Атрактивна демонстрация на дронове събра десетки посетители в Дни на отворените врати

Apr 16, 2021

Поредната инциатива на Висшето училище по сигурност и икономика в рамките на Дни на отворените врати, които се провеждат през настоящата кандидатстудентска кампания, привлече вниманието на десетки гости, които присъстваха на лекция и атрактивна демонстрация за приложението на дроновете в сферата на сигурността.

Събитието откри доц. д-р Людмила Дикова – зам.-ректор на ВУСИ. „Това, което предстои да видим днес, е само част от нововъденията, които предстоят в учебните планове на студентите във Висшето училище по сигурност и икономика. Теоретичната подготовка за дроновете и практическото им приложение ще бъдат изучавани още от следващата академична година“, обяви зам.-ректорът.

Специалистите от copter.bg запознаха присъстващите с устройството и приложението на дроновете, а в рамките на Деня на отворените врати няколко кандидат-студенти се записаха да следват във ВУСИ, впечатлени от възможностите, които вузът предлага.

Срещата приключи с демонстрация на един от най-новите модели дронове на открито, като на практика бе показано как се проследяват обекти, как се измерва температурата на различни точки от заснетото поле и др. специфики на техническото средство. По време на срещата стана ясно, че само преди дни същият дрон е успял да локализира изгубен турист в Алпите за около половин час.

Дните на отворените врати във ВУСИ продължават със серия от събития, за които можете да следите на сайта ни и в профилите в социалните мрежи.

Бъди сред лидерите! Запиши се във ВУСИ още сега!