Почетният консул на Италия в Пловдив дойде във ВУСИ за среща с италиански университет

Apr 27, 2021

Висшето училище по сигурност и икономика разширява мрежата си от международни партньорства. Днес на работна среща ръководството на вуза се срещна с представители от университетът E-campus в Италия, а посредник на събитието беше почетният консул на Италия в Пловдив – Джузепе де Франческо.

„За мен е удоволствие да бъда гост на ВУСИ и да участвам в тази среща. Уверен съм, че партньорството ни ще продължи и ни предстоят още съвместни инициативи“, коментира почетният консул.

От страна на висшето училище участие в срещата взеха президентът проф. д.п.н. Георги Манолов, председателят на настоятелството г-жа Олга Манолова, зам.-ректорът доц. д-р Людмила Дикова и ръководителят на магистърска програма „Управление на човешките ресурси“ доц. д-р Валентин Василев. Пиер Паоло Пероне – ръководител на направление „Чуждестранни студенти“ и Англани Гиоргио – ръководител „Международни отношения“ представиха дейността на университетът e-campus.

Двете страни обсъдиха основните направления в рамките на предстоящото им партньорство, включващо обмен на студенти и преподаватели по програмата Еразъм+, съвместна научна и издателска дейност и др.

„Възможността за обмяна на знания и опит между университетите е безценна. За нас е удоволствие да добавим още един престижен международен университет в мрежата си от над 30 висши училища“, коментира президентът на ВУСИ проф. Манолов.

Основите вече са положени и предстои до дни да бъде подписан договор за партньорство между двата университета.